Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Στηρίζουν και καλούν στο συλλαλητήριο

Το ΝΑΤΟικό έγκλημα σε βάρος των λαών της Βαλκανικής αγγίζει και ευαισθητοποιεί ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες, που διατρανώνουν πλέον την ανάγκη της αντίστασης και στηρίζουν το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεότητας του Δήμου Νέας Ιωνίας, Νίκος Αγγελής, δήλωσε στο «Ρ»: «Συμφωνώ και συμμετέχω ολόψυχα στην προσπάθεια και στις ενέργειες τις οποίες αναλαμβάνει το ΚΚΕ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα στο να καταδείξει στους πολίτες τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχει η ζωή τους σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν κατοικούν από τη χρήση των φοβερών πολεμικών μέσων, τα οποία χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Θεωρώ ότι κάθε πολίτης πρέπει να συμμετάσχει ενεργά και να καταδικάσει με λόγια και με έργα την επέμβαση των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και τη μαρτυρική Γιουγκοσλαβία. Σαν παιδί του πολέμου και της Κατοχής καταδικάζω και εγώ προσωπικά κάθε εμπόλεμη επέμβαση και μάχομαι για την ειρήνη».

Ο δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης Δημήτρης Τάσσης δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Το ΝΑΤΟικό ανοσιούργημα κατά του σερβικού λαού αποκαλύπτεται σε όλη του την τραγικότητα. Οι ολέθριες συνέπειές του δεν περιορίστηκαν, όπως θα νόμιζαν οι Ευρωπαίοι καπιταλιστικοί σύμμαχοι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, στον άμοιρο και "ανυπάκουο" στη "νέα τάξη πραγμάτων", υπερήφανο γιουγκοσλαβικό λαό, αλλά εισπράττουν τον όλεθρο και οι ίδιοι που τον έσπειραν. Καιρός πια να αντιληφθούν οι λαοί της Ευρώπης, και όχι μόνο, ότι πρέπει να εργαστούν δυνατά για να στήσουν το λαϊκό ανάχωμα ενάντια στον επελαύνοντα καπιταλισμό, που ισοπεδώνει κάθε ανθρώπινη αξία, περιφρονεί το περιβάλλον και καταπατά κάθε έννοια πολιτισμού. Κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση τυχαίνει της αμέριστης συμπαράστασης όλων των γνήσιων λαϊκών δυνάμεων της ειρήνης, της εργασίας και του πατριωτισμού. Και η δική σας κίνηση, που ενσαρκώνει το πνεύμα των ημερών για την ολόπλευρη στήριξη του αιτήματος για άμεση επιστροφή των στρατευμένων μας παιδιών και φοιτητών στην πατρίδα, μας βρίσκει σύμφωνους και την αγκαλιάζουμε αγωνιστικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ