Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινδυνεύουμε αν δεν αντισταθούμε!

Η δευτερολογία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 

Στην άποψη του πρωθυπουργού ο οποίος υποστήριξε στη δευτερολογία του, ότι το ΚΚΕ δε διαθέτει εναλλακτική πρόταση όταν αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, και μιλά για διαφορετικές μορφές διακρατικών συνεργασιών, απάντησε με τη δική της δευτερολογία χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οπως ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, «το θέμα δεν είναι στις μορφές. Ο 20ός αιώνας μάς δείχνει ότι μπορούν να υπάρξουν πολλών ειδών συνεργασίες» ενώ «είναι και ένα θέμα που δεν μπορεί να κλείσει προκαταβολικά». «Το θέμα είναι», επισήμανε, «ποιος αποφασίζει τη συνεργασία και για ποιο σκοπό». Πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα στενά στο εθνικό πεδίο. Προσμετράμε και στις εξελίξεις σε άλλες χώρες. Αυτό που έχει σημασία είναι ένας λαός να χαράξει ένα σχέδιο και να το προσαρμόζει στις διεθνείς εξελίξεις» όμως «με στόχο να οικοδομηθούν συνεργασίες ανάμεσα σε εξουσίες των λαών με σκοπό το αμοιβαίο όφελος και την ειρήνη».

Απαντώντας στην πρωθυπουργική κινδυνολογία περί «περιθωριοποίησης της Ελλάδας», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως «αν υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να τα βάλεις με την ΕΕ, είμαστε εμείς. Οχι γιατί είμαστε παντογνώστες, αλλά γιατί πολλές φορές έχουμε αναλάβει - και στην ιστορία - να θέτουμε στον ελληνικό λαό προτάσεις που δεν υλοποιούνται εύκολα. Προτάσσεις με ρίσκο του τελικού αποτελέσματος». Ανέφερε για παράδειγμα πως «όταν κληθήκαμε να παλέψουμε κατά της γερμανικής κατοχής ήμασταν βέβαιοι για την τελική έκβαση».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε στον ελληνικό λαό να αντισταθεί. Δε θέλουμε να το επιβάλλουμε, θέλουμε να τον πείσουμε», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, διερωτώμενη: «Απαγορεύεται δηλαδή ένας λαός να αποφασίσει να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε ως τώρα; σημειώνοντας απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό ότι «εμμέσως αναγνωρίζετε ότι αν αποφασίσει να κάνει κάτι άλλο τότε θα έχει τη δαμόκλειο σπάθη από πάνω του: Τον πόλεμο και τον εκβιασμό». «Στο κάτω - κάτω ας κάνει ο ελληνικός λαός του κεφαλιού του. Δεν μπορεί να λέτε ότι αν αντισταθούμε κινδυνεύουμε. Εμείς λέμε ότι αν δεν αντισταθούμε, κινδυνεύουμε» επισήμανε προσθέτοντας ότι «έτσι δικαιώνεται ο πόλεμος, η βία και η κρατική καταστολή».

Παράλληλα, η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στο θέμα του Ευρω- Στρατού, αναρωτώμενη ρητορικά: «Από ποιον κινδυνεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση; Από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό; Από το μεταναστευτικό ρεύμα και αυξάνει τους εξοπλισμούς; Από τους ισλαμιστές των Βαλκανίων;», σημειώνοντας ότι «η ΕΕ θωρακίζεται για να χτυπήσει λαϊκά κινήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ