Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Ασίγαστη δράση κάθε στιγμή

Η προτροπή «ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ», που απευθύνει σήμερα το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με δεδομένο ότι άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την εκδήλωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου εναντίον του λαού του Ιράκ δεν είναι μια γενική παραίνεση. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρέπει να το εκλάβουμε ως σήμανση συναγερμού για ένταση των ρυθμών της δράσης μας και της προσπάθειάς μας έτσι ώστε αυτή η προτροπή να «πιάσει τόπο» και να εκφραστεί με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του επόμενου τριημέρου σε όλη τη χώρα.

****

Η κήρυξη του πολέμου δεν αφορά μόνο το Ιράκ. Αφορά όλους μας. Πολύ περισσότερο όσους θα υποστούν τις καταστροφικές του συνέπειες, δηλαδή τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οσους φύσει και θέσει είναι αλληλέγγυοι προς το λαό του Ιράκ. Η παγκινητοποίηση αναδεικνύεται σε επιτακτική ανάγκη, στο μοναδικό ικανό μέσο να ανακόψει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

****

Κόντρα λοιπόν στις σειρήνες της υποταγής, που ήδη άρχισαν να «κελαηδούν» πως «τίποτα δε γίνεται», με γνώση πως όλα μπορούν να γίνουν, πως πολλά εξαρτώνται από τη δική μας στάση και δράση, από την αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική πάλη του λαού, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Οχι μόνο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αλλά και στη συνοικία, στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στο εργοστάσιο, στο γραφείο με την ανακοίνωση του ΠΓ ή με το «Ρ» στο χέρι. Μεμονωμένα ή στα πλαίσια των προγραμμάτων δράσης των ΚΟΒ. Παντού να φτάσει και να ακουστεί το κάλεσμα. Να μην αφήσουμε πέτρα πάνω στην πέτρα. Η αντίσταση τούτη την ώρα είναι λαϊκό χρέος. Η προετοιμασία, η προσπάθεια να είναι αυτή όσο το δυνατόν ισχυρότερη είναι το χρέος των κομμουνιστών. Η ειρήνη, η ανθρώπινη ζωή, τα λαϊκά δικαιώματα μας καλούν να τα υπερασπίσουμε. Πιστοί στα όσα πρεσβεύουμε, να διαθέσουμε σ' αυτή τη μάχη όλα τα αποθέματα των δυνάμεών μας.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ