Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στα δικαστήρια σέρνουν τους αγωνιστές της ειρήνης

Δικάζεται για την αντιιμπεριαλιστική του δράση ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Στα δικαστήρια σέρνει η κυβέρνηση τους αγωνιστές της ειρήνης, τους κομμουνιστές που αντιστάθηκαν στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου ξαναχτυπούν αυτή τη φορά για το Ιράκ και το τελεσίγραφο του μακελάρη (Τζ. Μπους) έγινε συγκεκριμένο, η κυβέρνηση αντί να σηκώσει το ανάστημά της και να απαιτήσει το σταμάτημα του πολέμου, συνεχίζει την πολιτική διώξεων.

Την Παρασκευή 21 Μάρτη δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο αγωνιστή της ειρήνης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Χριστάνης. Η κατηγορία με την οποία σύρεται σε δίκη αφορά την παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Το πραγματικό έγκλημα του στελέχους του ΚΚΕ, είναι ότι στις 24 Απρίλη του 1999, ένα μήνα μετά την έναρξη των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, μαζί με άλλους αγωνιστές επιχείρησαν να στήσουν μπλόκο σε ΝΑΤΟική φάλαγγα που μετέφερε πολεμικό υλικό και άρματα μάχης για το μακελειό του γιουγκοσλαβικού λαού.

Τι μήνυμα επιχειρεί να στείλει άραγε η κυβέρνηση, μέσω των μηχανισμών της, με αυτή τη δίωξη και μάλιστα σε μια περίοδο που το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα δυναμώνει; Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό της πολιτικής αυταρχισμού και καταστολής που έχει βάλει στο στόχαστρο το λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΘ του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα επιχείρηση δίωξης και υπενθυμίζει τι συνέβαινε εκείνη την περίοδο στη χώρα: «Ενώ η χώρα τότε, το 1999, είχε παραδοθεί στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, παραβιάζονταν κατάφωρα το Σύνταγμα και κάθε Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με τις ΝΑΤΟικές φάλαγγες να κυκλοφορούν ασύδοτες στις εθνικές οδούς, ο "Νόμος" και η "Τάξη" εξαντλούνται στη δίωξη του αγωνιστή της ειρήνης.

Αντί να του απονεμηθεί έπαινος για τη φιλειρηνική - αντιπολεμική του δράση, σύρεται στα δικαστήρια».

Και η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαό, τους μαζικούς φορείς της πόλης, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο διωκόμενο αγωνιστή και να αντισταθούν πιο μαζικά, πιο δυναμικά στη βαρβαρότητα των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Μαζικά και αποφασιστικά να απαιτήσουν: Να σταματήσει ο πόλεμος ενάντια στο Ιράκ, να βγει η χώρα μας από τον πόλεμο, να μην παράσχει καμία διευκόλυνση στους μακελάρηδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ