Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Συντονισμένα ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό

Με τη συμμετοχή 250 συνδικαλιστών από 23 χώρες το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), διοργανώνει την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση στις Βρυξέλλες στις 22 Μάρτη. Στις 2μ.μ. του Σαββάτου οι συνδικαλιστές θα διαδηλώσουν μαζί με τους Βέλγους εργαζόμενους στη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση που διοργανώνεται εκεί.

Τις ίδιες μέρες που στην πόλη των Βρυξελλών, οι εκπρόσωποι της οικονομικής ολιγαρχίας της ΕΕ, θα αποφασίζουν νέα αντεργατικά μέτρα σε βάρος των Ευρωπαίων εργαζομένων και των λαών της, οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, θα συζητούν και θα εξετάζουν τρόπους, για να ενισχύσουν τον αγώνα τους ενάντια στο κεφάλαιο, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Υπό τη σκιά του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου πάνω από τα κεφάλια ολόκληρης της ανθρωπότητας, το θέμα που θα συζητήσουν συνδικαλιστές και αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι άκρως επίκαιρο: «Εργατική αλληλεγγύη στους λαούς του Ιράκ και της Παλαιστίνης. Οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ο ρόλος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Ο μεγάλος αριθμός αντιπροσωπειών και το επίπεδο εκπροσώπησης στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου, δείχνει ότι η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο συντονισμό των δυνάμεων της αγωνιστικής διεκδίκησης και της ταξικής πάλης. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι εκτός από τις αντιπροσωπείες από συνδικάτα της Ευρώπης, έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν τέσσερις εργατικές συνομοσπονδίες από τον αραβικό κόσμο, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Συρίας και του Λιβάνου.

Στην εκδήλωση, τη Γραμματεία της ΠΣΟ θα εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα Αλ. Ζάρικοφ. Από την Ελλάδα, η αποστολή του ΠΑΜΕ αριθμεί περίπου 100 συνδικαλιστικά στελέχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ