Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ NEΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση

Κάλεσμα για την πρώτη μέρα του πολέμου, πιθανά την Πέμπτη, για την Παρασκευή και το Σάββατο

Σε συμμετοχή και στήριξη στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται τη μέρα έναρξης του πολέμου και στις ήδη οργανωμένες εκδηλώσεις για το επόμενο τριήμερο, καλεί με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας: «Είμαστε σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση, με αμείωτη ένταση στους δρόμους για όσο χρειαστεί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Το τελικό σύνθημα για την επίθεση του ιμπεριαλισμού στο Ιράκ έχει δοθεί. Το χρέος και το συμφέρον της νεολαίας είναι να σταθεί στην πρώτη γραμμή, στο πλάι του λαού ενάντια σε όλους όσοι στηρίζουν αυτό τον πόλεμο, να πρωτοστατήσει στον αγώνα για να σταματήσει ο πόλεμος, να δυσκολευτούν όσο γίνεται οι φονιάδες, να πληρώσουν ακριβά οι συνένοχοι.

Εχουμε πόλεμο! Με επιλογή της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με τη συνενοχή, πρώτα και κύρια, της ΝΔ έχει ήδη εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο, έχει πάρει θέση με τους επιτιθέμενους, με τον ιμπεριαλισμό.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν καταγγέλλει, δήθεν, τις ΗΠΑ και δηλώνει ότι "η Ελλάδα δε συμμετέχει αλλά απλώς τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις". Προσπαθεί να κρύψει ότι "συμβατικές υποχρεώσεις" είναι:

  • Η χρήση της αμερικανικής βάσης της Σούδας εδώ και καιρό για τον πόλεμο
  • Τα ελληνικά πλοία που βρίσκονται στον Περσικό
  • Η παροχή κάθε διευκόλυνσης που ζητούν οι Αμερικανοί

Για κάθε νέο και νέα "ΟΧΙ στον πόλεμο" σημαίνει απεμπλοκή της Ελλάδας τώρα από τον πόλεμο, να αδυνατίσουμε την ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Η νεολαία δεν έχει καμία συμβατική - ή άλλη - υποχρέωση απέναντι στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εχει μαζί τους μόνον ανοιχτούς λογαριασμούς από τις επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν, από τη στάση τους απέναντι στον αγώνα του κυπριακού και του παλαιστινιακού λαού.

Κάθε νέος και νέα, κάθε φορέας του κινήματος της νεολαίας:

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, τις απεργίες, αποχές, καταλήψεις σε σχολεία-σχολές την πρώτη μέρα της επίθεσης αλλά και τις ήδη οργανωμένες εκδηλώσεις την πρώτη μέρα του πολέμου - πιθανά την ερχόμενη Πέμπτη - την Παρασκευή και το Σάββατο. Φέρνουμε παντού το μήνυμα του παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Είμαστε σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση, με αμείωτη ένταση στους δρόμους για όσο χρειαστεί.

Ο πόλεμος δεν είναι ρουτίνα, δεν τον αποδεχόμαστε, δε συνηθίζουμε, δεν κουραζόμαστε.

Αγωνιζόμαστε με συνέχεια ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική, που χρειάζεται και φτιάχνει πολέμους, εξαθλίωση, τρομοκρατία, καταστολή. Παλεύουμε ενάντια στις αναδιαρθρώσεις σε Παιδεία, εργασία, ασφάλιση, τις οποίες διαχειρίζεται η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ