Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Στους δρόμους για να σταματήσουμε τον πόλεμο

Eurokinissi

Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα με τον επικείμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον του Ιράκ, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της, καλεί σε παλλαϊκή κινητοποίηση την πρώτη μέρα του πολέμου.

Συγκεκριμένα, καλεί τα μέλη των επιτροπών ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων, τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε όλη τη χώρα να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στον βρώμικο και άδικο αυτόν πόλεμο. Ειδικότερα για την Αττική, καλεί το λαό αυτή την πρώτη μέρα να συγκεντρωθεί στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα διοργανωθεί συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου θα υπάρξει βήμα καταγγελιών από τους φορείς. Επίσης, η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει συγκέντρωση το Σάββατο 22 του Μάρτη στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί ακόμη τον ελληνικό λαό να πάρει μέρος στην απεργία την Παρασκευή 21 του Μάρτη, που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ, μαζί με εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, η οποία θα εξελιχθεί και σε κινητοποίηση κατά του πολέμου.

Διαδηλώνουμε, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ, αυτή την ύστατη στιγμή και απαιτούμε:

- ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

- Να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο, να κλείσει η βάση της Σούδας, να γυρίσουν οι φρεγάτες από τον Περσικό, να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση στη μηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ