Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τώρα στους δρόμους

Από ώρα σε ώρα, ίσως και τώρα, τα φονικά όπλα των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των κολαούζων τους θα αρχίσουν να σπέρνουν τον όλεθρο, το θάνατο και την καταστροφή στο Ιράκ. Οι σειρήνες στη Βαγδάτη, στη Βασόρα, στο Κιρκούκ, στη Μοσούλη και σε τόσες άλλες ιρακινές πόλεις και χωριά, την ώρα αυτή ίσως ήδη να έχουν ηχήσει και ο ιρακινός λαός να σπεύδει να σώσει τα παιδιά του, τα σπίτια του, να σώσει ό,τι μπορεί από την πατρίδα του.

Οι σειρήνες αυτές ηχούν και στα δικά μας αυτιά και μας καλούν για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική αντεπίθεση:

- Να βγούμε στους δρόμους.

- Να κάνουμε παντού απεργίες και διαδηλώσεις.

- Να κλείσουν εργοστάσια, υπηρεσίες, μαγαζιά, γραφεία, σχολεία και να βγούμε στους δρόμους.

- Να είμαστε όλοι σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, γιατί ο πόλεμος τώρα αρχίζει.

Την πρώτη μέρα του πολέμου το πρώτο μεγάλο ραντεβού αυτής της πανστρατιάς είναι στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, απ' όπου θα ξεκινήσει μεγάλη πορεία στην αμερικάνική πρεσβεία. Και όχι μόνο. Ολη η Ελλάδα, κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε συνοικία, κάθε σχολείο, κάθε εργοστάσιο, κάθε γραφείο, πρέπει να τεθεί επί ποδός πολέμου, να μετατραπεί σ' αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό μετερίζι. Ενα μετερίζι αποκάλυψης του εγκληματικού και απάνθρωπου προσώπου του ιμπεριαλισμού και ταυτόχρονα ένα μετερίζι κινητοποίησης των αστείρευτων λαϊκών δυνάμεων κατά του πολέμου και αυτών που τον προκαλούν.

Αυτός ο αντιιμπεριαλιστικός πόλεμος θα είναι ένας πόλεμος διαρκείας. Τώρα που ο ιμπεριαλισμός βγάζει τη μάσκα του και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, ήρθε η ώρα να ξεπεραστούν οριστικά οι όποιες αυταπάτες για το τι πραγματικά είναι η «νέα τάξη πραγμάτων». Η πρώτη βόμβα, ο πρώτος πύραυλος που θα πέσει στο Ιράκ να σημάνει εγερτήριο. Κανείς δεν μπορεί να μείνει στο σπίτι του. Κανένας εργάτης στη δουλιά του, κανένας υπάλληλος στο γραφείο του, κανένας δάσκαλος και κανένας μαθητής στο σχολείο τους. Ολοι να βγούμε στους δρόμους. Δε μας το επιτρέπει η ιστορία να μείνουμε απαθείς τηλεθεατές του πολέμου. Αν από την πρώτη στιγμή οι λαοί αντιδράσουν μαζικά, δυναμικά και προπάντων αντιιμπεριαλιστικά τότε οι ιμπεριαλιστές θα έχουν δεχτεί το πρώτο μεγάλο πλήγμα τους. Θα έχει δεχτεί πλήγμα η «αχίλλειος πτέρνα» τους, η προπαγάνδα τους.

Ο πόλεμος αυτός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την απαρχή, για να ξεκινήσει σε κάθε χώρα, από τον κάθε λαό ξεχωριστά και από όλους μαζί συντονισμένα, μια παγκόσμια εκστρατεία ανυπακοής στον ιμπεριαλισμό, ανυπακοής στις ΗΠΑ, να γίνει η απαρχή της αντεπίθεσης των λαών. Πρέπει να το καταλάβουν καλά ο Μπους και τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία πως οι πύραυλοι και οι βόμβες, που θα ρίξουν στο λαό του Ιράκ, θα γίνουν μπούμερανγκ και θα πλήξουν το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα. Οι λαοί έχουν δυνάμεις για να το κάνουν αυτό. Το απέδειξαν σε όλες τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι λαοί να ανατρέψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια(2008-01-05 00:00:00.0)
Μαθητικό «όχι» στον πόλεμο(2003-02-15 00:00:00.0)
Καθημερινές εξορμήσεις για το συλλαλητήριο της Πέμπτης(2002-10-26 00:00:00.0)
Εγκλημα και Τιμωρία(2002-04-30 00:00:00.0)
Εξω η ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΡΜΑΔΑ από την Ελλάδα(2001-07-08 00:00:00.0)
Τρανό παράδειγμα(2001-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ