Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αχθοφόρος των ΗΠΑ

Αχθοφόρος και πιστός υπηρέτης των αμερικανικών συμφερόντων αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, η ηγεσία της ΝΔ, η οποία και χτες επέμεινε στην επαίσχυντη θέση της στήριξης του άδικου και παράνομου πολέμου κατά του ιρακινού λαού.

Με τη χτεσινή δήλωση του Κ. Καραμανλή πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτεται η υποκρισία των διακηρύξεών του όπως «δε θέλουμε τον πόλεμο» ή «η όποια απόφαση πρέπει να ανήκει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ». Χτες τα ξέχασε όλα αυτά και στοιχήθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα πίσω από τις ΗΠΑ, μην τολμώντας να ψελλίσει ούτε μία λέξη για το νέο έγκλημα των υπερατλαντικών αφεντικών του.

Στη δήλωση που έκανε μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών ο Κ. Καραμανλής εξέφρασε, μετά τον Κ. Σημίτη, τη λύπη του «γιατί δεν απέδωσαν οι διπλωματικές προσπάθειες για ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στο Ιράκ», καθώς και «για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή η διαμόρφωση κοινής θέσης του Συμβουλίου Ασφαλείας». Επανέλαβε την υποκριτική επιθυμία του για ειρήνη, αλλά έσπευσε να διαπιστώσει ότι «ο πόλεμος φαίνεται σήμερα πολύ πιο πιθανός».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στις «επιπτώσεις» του πολέμου δεν περιλαμβάνει τα εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφια θύματα, αλλά τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, εννοώντας τα κέρδη των επιχειρήσεων που άλλη μια φορά αναγόρευσε σε «εθνικό συμφέρον». Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη «να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι επιπτώσεις, που θα έχει ή μπορεί να έχει στη χώρα μας η πολεμική σύρραξη, ιδιαίτερα μάλιστα στην εθνική οικονομία». Τα μέτρα για τη θωράκιση της οικονομίας είναι απλή αντιγραφή των κυβερνητικών εξαγγελιών, όπως «εποπτεία στην αγορά των καυσίμων», στήριξη του τουρισμού, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για προληπτικά μέτρα για ενδεχόμενο κύμα προσφύγων! Καταλήγοντας ο Κ. Καραμανλής έδωσε το στίγμα της στάσης του κόμματός του: «Μπροστά στην κρίσιμη κατάσταση που δημιουργείται για ολόκληρη την περιοχή, από τον επικείμενο πόλεμο, εκείνο που, πάνω απ' όλα, προέχει είναι η προστασία των εθνικών μας συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ