Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΠΑΣΟΚ

Βάσει του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, ο πόλεμος του Μπους είναι παράνομος. Το είπε και ο Ανάν. Το ομολογούν οι πάντες. Το παραδέχεται ακόμα και ο κ.Σημίτης!

Η Ελλάδα έχει υπογράψει τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Πρόκειται για την ύψιστη συνθήκη όσον αφορά στο Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ.Σημίτης, το ΠΑΣΟΚ, χύνει «κροκοδείλια δάκρυα» για την παράκαμψη του ΟΗΕ από τις ΗΠΑ. Και δηλώνει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες και τις συνθήκες που έχει υπογράψει.

Μήπως εννοεί τον Καταστατικό Χάρτη; Οχι βέβαια! Εννοεί τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ!

Αυτές θα τηρήσει ο κ. Σημίτης, αθετώντας την υπογραφή της Ελλάδας κάτω από τον Καταστατικό Χάρτη!

***

Για τον κ.Σημίτη, για το ΠΑΣΟΚ, η συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις (που εμπλέκει την Ελλάδα σε έναν κατάφωρα άδικο, αλλά και τυπικά παράνομο, πόλεμο) έχει ευρύτερη ισχύ από τη συμφωνία και τη δέσμευση της Ελλάδας να σέβεται τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ!

Ανάμεσα στον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ, ο κ.Σημίτης, το ΠΑΣΟΚ, διαλέγει... ΗΠΑ! Ανάμεσα στο να είναι συνεπής στον Μπους ή στα 1 εκατομμύριο θύματα του Μπους, ο κ.Σημίτης, το ΠΑΣΟΚ, επιλέγει να είναι «συνεπής» απέναντι στον Μπους!

***

Αυτή είναι η ουσία από το χτεσινό διάγγελμα του κ.Σημίτη. Και μόνο γι' αυτό το λόγο το διάγγελμα του κ.Σημίτη είναι «μνημειώδες»!

Το διάγγελμα Σημίτη είναι απολύτως αντίστοιχο του τρόπου με τον οποίο ξεκίνησε τη διαδρομή του στην πρωθυπουργία της χώρας: «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» είχε πει τότε.

Και πορεύτηκε με «θαυμαστή» συνέπεια σε αυτή τη γραμμή της σχέσης ...ΗΠΑλληλίας με τους ενοίκους του Λευκού Οίκου. Θυμηθείτε: Ιμια, Συμφωνία Μαδρίτης, «S-300», παράδοση Οτσαλάν, συμμετοχή στο έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν!

Ολα τα παραπάνω έχουν την υπογραφή του κ.Σημίτη. Την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ.


Ν.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ