Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
«Εμείς έτσι εκτιμήσαμε»!
  • Το θράσος της υποτέλειας «έλαμψε» και χτες στην αίθουσα του «πρες - ρουμ»
  • Υπέρτερη η συμφωνία για τις βάσεις από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ!

«Οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα τη δεσμεύουν». «Τηρούμε τις συνθήκες και τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει». «Τηρούμε ακριβώς ό,τι προβλέπουν οι συμφωνίες που διαχρονικά ισχύουν. Ο,τι δεσμεύει τη χώρα μας»...

Δεσμευόμαστε, και τηρούμε συμφωνίες, λοιπόν! Αυτές είναι οι «μαγικές» λέξεις που χρησιμοποίησε χτες το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, προκειμένου να πείσει τους πολιτικούς συντάκτες και τον ελληνικό λαό, για τη ...νομιμότητα των διευκολύνσεων που παρέχει και θα παρέχει η Ελλάδα, στη στρατιωτική μηχανική των ΗΠΑ, ενόψει του πολέμου στο Ιράκ.

Με ραγιάδικη νοοτροπία και δηλώσεις υποτέλειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να... στηρίξει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος λίγες ώρες πριν, στο ίδιο μήκος κύματος δήλωνε ότι, ναι, μεν ο πόλεμος θα είναι παράνομος, αν δεν υπάρξει νομιμοποίησή του από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά βάσει των ελληνοαμερικανικών συμφωνιών, η χώρας μας είναι υποχρεωμένη να παράσχει διευκολύνσεις για αυτό τον πόλεμο... Δηλαδή, η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει τον πόλεμο παράνομο, αλλά θα παράσχει γη, θάλασσα και αέρα, στους Αμερικάνους, για να μην αθετήσει (!) τις συμφωνίες που έχει υπογράψει, συμφωνίες που η εφαρμογή τους συνιστά (ομολογημένη!) παρανομία βάσει του διεθνούς δικαίου!

Επειδή, όμως, οι παραπάνω τοποθετήσεις προκαλούν την κοινή λογική, από τη χτεσινή στιχομυθία Πρωτόπαππα - δημοσιογράφων, η πιο πειστική, η πιο ξεκάθαρη και η πιο ενδεικτική τοποθέτηση για το «ποιόν» της κυβέρνησης, δεν είναι άλλη από την πλέον θρασύτατη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Εμείς έτσι εκτιμήσαμε» (!!!) δήλωσε ο Χρ. Πρωτόπαππας, όταν εν μέσω καταιγιστικών ερωτήσεων κλήθηκε να απαντήσει στο εξής απλό: Πώς συμβιβάζεται οι συγκεκριμένες συμφωνίες, να έχουν περισσότερη ισχύ από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τον οποίο έχει υπογράψει η Ελλάδα, έχει υπερσυνταγματική ισχύ και δηλώνει ξεκάθαρα ότι χρειάζεται σαφή νομιμοποίηση του ΟΗΕ για τη χρήση βίας; Πώς γίνεται η συμφωνία για τις βάσεις να είναι υπέρτερη του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ; «Εμείς έτσι αποφασίσαμε», απάντησε ο εκπρόσωπος του κ.Σημίτη!.

Σαν υπάλληλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, λοιπόν, ο Χρ. Πρωτόπαππας, έδινε τυποποιημένες απαντήσεις σε κάθε ερώτηση που δεχόταν για τις περίφημες «διευκολύνσεις» της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ, προφανώς θέλοντας με επιτυχία να περάσει στις εξετάσεις που δίνει στην κυβέρνηση Μπους! Για παράδειγμα, σε ερώτηση δημοσιογράφου «τι ακριβώς προβλέπουν οι συμφωνίες;», ο Χρ. Πρωτόπαππας ήταν κατατοπιστικός και δήλωσε: «Ο,τι προβλέπουν οι σχετικές συμφωνίες. Ο,τι δεσμεύει τη χώρα μας. Αν αυτό, για παράδειγμα, έχει να κάνει με διευκολύνσεις στη Σούδα, έχει να κάνει με διευκολύνσεις στη Σούδα. Ο,τι προβλέπεται από τις συμφωνίες».

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι ο Χρ. Πρωτόπαππας, δήλωσε παράλληλα χτες ότι «δε βλέπει κανένα λόγο να φύγει» η ελληνική φρεγάτα από τον Περσικό κόλπο, αφού όπως ισχυρίστηκε: «Η φρεγάτα δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο»!!!

Προφανώς και στο θέμα αυτό, αυτοί «έτσι αποφάσισαν»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ