Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ
Ο πόλεμος μοναδική επιλογή!

Την επιδίωξη της κυβέρνησής του για πλανητική ηγεμονία, πατώντας πάνω στα πτώματα των θυμάτων της 11ης Σεπτέμβρη 2001, κατέστησε σαφή ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος, ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τον πόλεμο κατά του Ιράκ!

Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ΔΕΕ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο Αμερικανός πρέσβης προειδοποίησε τις «ασταθείς χώρες και τις τρομοκρατικές οργανώσεις», ότι το μακρύ χέρι των ΗΠΑ μπορεί να τις αγγίξει όσο μακριά και αν βρίσκονται. «Οπου απαιτείται, θα δρούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τ. Μίλερ. Δικαιολογώντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το δόγμα Μπους για προληπτικούς πολέμους, επικαλέστηκε την 11η Σεπτέμβρη, η οποία «άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε εμείς οι Αμερικανοί τα πράγματα», προειδοποιώντας ότι στο παρελθόν μπορούσαμε να ανεχόμαστε και ένα επίπεδο απειλής εναντίον μας, αλλά όχι σήμερα». Ταυτόχρονα, στην ομιλία του ο Τ. Μίλερ υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα, όπως αλλάζει και η μορφή των απειλών, που, σήμερα προέρχονται από «ασταθείς χώρες και τρομοκρατικές οργανώσεις», οι οποίες θα πρέπει να καταλάβουν ότι «η γεωγραφική θέση, δεν αποτελεί ασπίδα πλέον».

Αναφορικά με τη διάσταση απόψεων που παρατηρείται ανάμεσα σε χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ για τον αφοπλισμό του Ιράκ, ο Τ. Μίλερ σχολίασε ότι «το ψήφισμα 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν ψηφίστηκε μόνον από τις ΗΠΑ. Τα μέλη του Συμβουλίου γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους, ακόμα και με πόλεμο (...). Το Ιράκ, δεν έλαβε πολιτική απόφαση να αφοπλιστεί. Ο Πρόεδρος Μπους, κατέστησε σαφές, ότι εργαστήκαμε πολύ σκληρά. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Απαντώντας για τη στήριξη που παρείχαν στο παρελθόν οι ΗΠΑ στο καθεστώς Σαντάμ και τον Μπιν Λάντεν, υποστήριξε ότι «στο παρελθόν θεωρούσαμε το Ιράν μεγαλύτερη απειλή από το Ιράκ και υποστηρίξαμε τους Μουτζαχεντίν και τον Μπιν Λάντεν ως αντίβαρο στην εισβολή των Σοβιετικών». Αν μπορούσαμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις εξελίξεις, θα είχαμε άλλες επιλογές, ισχυρίστηκε δήθεν αφελώς. Τέλος, ο Μίλερ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους μελλοντικούς πολέμους λέγοντας ότι «θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τη Βόρεια Κορέα. Υπάρχουν και άλλα ασταθή κράτη, αλλά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα συνολικά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ