Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΜΑΡΤΗ
Ολοι την Παρασκευή στην απεργία, όλοι στους δρόμους

Δύο μόλις ημέρες απέμειναν πριν την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Μάρτη και από παντού τα μηνύματα λένε ξεκάθαρα ότι εκείνη την ημέρα εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στους δρόμους.

Η παραγωγή θα σταματήσει, τα καταστήματα θα κλείσουν, τα τρακτέρ θα κατέβουν στους δρόμους, τα πανεπιστήμια θα αδειάσουν. Η 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ έχει πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά και αποτελεί βήμα για τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που απαιτούν:

  • Να αποτραπεί ο πόλεμος των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους ενάντια στο λαό του Ιράκ.
  • 35ωρο - 7ωρο - 5ημερο.
  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις (1.027 ευρώ κατώτερο μισθό και 821 ευρώ κατώτερη σύνταξη).

Την ίδια ημέρα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Εαρινή Σύνοδο στις Βρυξέλλες - την ώρα που κατά πάσα πιθανότητα θα βομβαρδίζεται ο λαός του Ιράκ - θα εξαπολύουν τον δικό τους πόλεμο στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποφασίζοντας νέα πιο σκληρά μέτρα.

Ολες τις δυνάμεις τους για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της απεργίας θα δώσουν τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο διάστημα που απέμεινε. Αυτό επισημάνθηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάνοντας σαφές ότι δε θα αφήσουν ούτε μία ώρα να πάει χαμένη, ώστε την Παρασκευή οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία. Η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Πειραιά θα γίνει στις 11 το πρωί, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού και στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου.


«Λουκέτο» θα βάλουν την ίδια μέρα όλοι οι επαγγελματοβιοτέχνες της χώρας μετά και την απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ οι αγρότες της Θεσσαλίας - αλλά και σε άλλες περιοχές - θα κατεβάσουν τα τρακτέρ στους δρόμους και θα συντονίσουν τη δράση τους με τους απεργούς εργαζόμενους.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή η απεργία οργανώνεται μέσα στους χώρους δουλιάς, με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και στήσιμο Επιτροπών Αγώνα. Ταυτόχρονα, ο κατάλογος των αποφάσεων για απεργία μεγαλώνει καθημερινά και με νέες από σωματεία, αλλά και δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Στις εκατοντάδες αποφάσεις που έχουν παρθεί νέες αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία ανακοίνωσαν χτες το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού στην ΕΚΟ και η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Μετάλλου Λασηθίου και η Ενωση Μηχανοσιδηρουργών Βόλου, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μυτιλήνης.

Να σημειώσουμε ότι σε συμμετοχή στην απεργία έχουν καλέσει όλα τα μέλη τους και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Ηδη, αποφάσεις για 24ωρη πανεργατική απεργία έχουν πάρει και καλούν σε συμμετοχή τους εργαζόμενους οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τύπου και Χάρτου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Φαρμάκου, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Λογιστών, Εμφιαλωμένων Ποτών, Εργαζομένων στις Περιφέρειες. Καθώς και τα Εργατικά Κέντρα: Λάρισας, Νάουσας, Σάμου, Μυτιλήνης, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Φωκίδας, Χανίων, Λασηθίου, Θεσπρωτίας, Αγρινίου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Πύργου, Αρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αλμυρού, Φαρσάλων. Ρόδου. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Ακόμα, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία έχουν καλέσει: Το Συντονιστικό Σωματείων ΟΤΑ, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας, το Συντονιστικό Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων Ικαρίας και το Συντονιστικό Σωματείων Θάσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ