Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αμεση, παλλαϊκή αντίδραση!

Συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών, την πρώτη μέρα του πολέμου

Αμεση και δυναμική θα είναι η αντίδραση του λαού της Θεσσαλίας, με το που θα πέσει η πρώτη βόμβα των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, καθώς οι φιλειρηνικές οργανώσεις και πολλοί μαζικοί φορείς της περιοχής πήραν αποφάσεις για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.

- Στη Λάρισα, η Επιτροπή Φορέων κατά του Πολέμου - συμμετέχουν εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης, του Εργατικού Κέντρου που έχει πάρει απόφαση για απεργία εκείνη τη μέρα, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλόγων και οργανώσεων - διοργανώνει συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι της πρώτης μέρας του πολέμου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Χτες, εκπρόσωποι της Επιτροπής Φορέων έδωσαν συνέντευξη Τύπου, καλώντας το λαό του νομού να πάρει, μαζικά και δυναμικά, μέρος στο συλλαλητήριο.

- Στην Καρδίτσα η αντιπολεμική συγκέντρωση, που διοργανώνουν οι μαζικοί φορείς του νομού, θα γίνει στην πλατεία Δικαστηρίων. Για την πρώτη μέρα του πολέμου το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ έντονη αναμένεται η αντίδραση των άλλων λαϊκών στρωμάτων του νομού - αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, μαθητές, συνταξιούχοι - καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Καρδίτσας, Χρ. Τέγος, ανακοίνωσε ότι με την έναρξη του πολέμου θα συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο και κάλεσε τους συναδέλφους του και το λαό της περιοχής να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο.

- Στο Βόλο, σε συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 11 π.μ. της πρώτης μέρας του πολέμου, στην πλατεία Ελευθερίας, καλούν η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

- Στα Τρίκαλα τη συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης και η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ