Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οι πάντες στους δρόμους

Αντιπολεμικός συναγερμός σημαίνει και στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, οι ταξικές δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά, η πειραϊκή Επιτροπή «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλούν τους πάντες με το ξέσπασμα του πολέμου να βγουν στους δρόμους. Η συνάντηση έχει ήδη καθοριστεί στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά. Από εκεί ο πειραιώτικος λαός θα ανεβεί στο Σύνταγμα για να ενωθεί με τους άλλους διαδηλωτές.

Στο αγωνιστικό κάλεσμα μέχρι τώρα έχουν ήδη ανταποκριθεί δήμοι της περιοχής, σύλλογοι, συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, σπουδαστικοί σύλλογοι και έπεται συνέχεια.

Η ΠΕΔΥΕ στο αγωνιστικό της προσκλητήριο επισημαίνει: «Η ώρα του πολέμου έφτασε και όχι μόνο για το Ιράκ, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο» και καλεί όλους να αντισταθούν στον άδικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών. «Κανένας - τονίζεται - να μη μείνει στο σπίτι του. Να μην παρακολουθούμε τα γεγονότα από την τηλεόραση, αλλά να διαδηλώνουμε έμπρακτα στους δρόμους την αντίθεσή μας σε αυτόν τον πόλεμο και να διαμαρτυρηθούμε μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία, ενάντια στους πρωτεργάτες του πολέμου».

Μέχρι στιγμής αποφάσεις για απεργία την πρώτη μέρα του πολέμου έχουν πάρει τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η ΕΛΜΕ Πειραιά, το Σωματείο των Εργαζομένων στην Ελαιουργοσαπουνοποιία. Στις κινητοποιήσεις καλούν ακόμα τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η δημοτική κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση» και άλλοι. Ακόμα την ημέρα αυτή με απόφαση των γενικών συνελεύσεων των σπουδαστών θα κλείσουν η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και η Σχολή ΟΑΕΔ Πειραιά. Αποχή αποφάσισαν επίσης το Γυμνάσιο της Ιωνιδίου και το Πολυκλαδικό Λύκειο Πειραιά.

Στο μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες του Δήμου Νίκαιας. Στο Πέραμα, ο Σύλλογος των Εργαζομένων του δήμου έχει κηρύξει απεργία και με αποφάσεις των Συλλόγων των Δασκάλων και των Γονέων και Κηδεμόνων θα κλείσουν όλα τα σχολεία. Απεργοί και δημότες θα συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί στην πλατεία Ηρώων, θα κάνουν πορεία στους δρόμους της πόλης και από εκεί θα ανεβούν στο Σύνταγμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλεγμένοι από δεκάδες φορείς στη σύσκεψη(2024-05-15 00:00:00.0)
Κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη συναυλία καταδίκης της Χρυσής Αυγής(2020-01-21 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στο Πέραμα(2019-04-17 00:00:00.0)
Αύριο η πανεργατική πανελλαδική απεργία(2009-12-16 00:00:00.0)
Υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης(2008-07-29 00:00:00.0)
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο(2003-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ