Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Ετοιμότητα για άμεση απάντηση

Motion Team

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις φορείς της εκπαίδευσης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απαντήσουν στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

-- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού καλεί τους συλλόγους μελών ΔΕΠ να κλείσουν όλα τα ΑΕΙ κατά την ημέρα έναρξης της επίθεσης κατά του Ιράκ και να απαιτήσουν το κλείσιμο των πανεπιστημίων και από τα διοικητικά όργανα των τμημάτων και των ΑΕΙ. Η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, αποφάσισε επίσης τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΔΣ των Συλλόγων κατά την ημέρα έναρξης της επίθεσης, για τον προγραμματισμό περαιτέρω ενεργειών σε συντονισμό και με τους άλλους μαζικούς φορείς της χώρας και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων.

-- Ο Σύλλογος Παρασκευαστών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΤΕΠ) με απόφαση της ΓΣ καλεί σε 24η απεργία την πρώτη μέρα του πολέμου και κάλεσμα στην απεργία της Παρασκευής με συμμετοχή στη συγκέντρωση.

-- Αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων και σχολών έχει πάρει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) που καλεί τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν μαζικοί λαϊκοί φορείς και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

-- Αποφάσεις έχουν πάρει και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι Παντείου, Γεωλογικού και Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας, με απόφασή τους καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί την πρώτη μέρα του πολέμου.

-- Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας αποφάσεις για κλείσιμο των σχολών και κινητοποίηση την πρώτη ημέρα έναρξης του πολέμου έχουν πάρει μέχρι στιγμής: Η Γενική Συνέλευση στις σχολές του Μαθηματικού και Βιολογικού, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια των σχολών Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών και Αρχιτεκτονικής.

-- Στο ΤΕΙ Πάτρας απόφαση για κινητοποίηση έχει πάρει η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), όπως και οι δύο σχολές στο ΤΕΙ Καλαμάτας (ΣΔΟ και ΣΤΕΓ).

-- Επίσης την πρώτη μέρα του πολέμου: Στην Ορεστιάδα, φοιτητές Δασολογίας κλείνουν τη σχολή τους και κατεβαίνουν σε πορεία διαμαρτυρίας. Οι μαθητές ΟΕΑΔ Αλεξανδρούπολης, 6ο ΕΛ Καβάλας, 2ο Ελ Ξάνθης, κατεβαίνουν σε κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ