Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Οι νέοι καλούν σε μαζικό αντιπολεμικό ξεσηκωμό

Εξόρμηση χτες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας

Τα πρώτα θύματα του νέου άδικου, βάρβαρου ιμπεριαλιστικού πολέμου θα είναι οι λαοί, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, αυτοί που είναι τα πρώτα θύματα και στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής «ειρήνης». Γι' αυτό και οι νέοι εργαζόμενοι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σ' αυτόν τον πόλεμο και σε όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον διευκολύνουν.

Με πρωτοβουλία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, δεκάδες νέοι ξεχύθηκαν χτες στο κέντρο της Αθήνας, καλώντας όλο τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να βροντοφωνάξει, να διαδηλώσει την εκφρασμένη αντίθεσή του στους δολοφόνους, με μαζικά συλλαλητήρια και πολύμορφες κινητοποιήσεις την πρώτη μέρα του πολέμου. Παράλληλα, καλούσαν στην απεργία της Παρασκευής, ενάντια στον ταξικό «πόλεμο» που εξαπολύεται απέναντι στους εργαζόμενους, στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της.

Συνεργεία νέων της ΚΝΕ, της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη είχαν βγει ταυτόχρονα χτες το απόγευμα σε μαζικές εξορμήσεις σε πολλές πόλεις, καλώντας το λαό και τη νέα γενιά σε εγρήγορση και μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ