Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΕΝΤΗ ΤΗΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να γίνει κατανοητό και από το λαό του Ρέντη, το πόσο κρίσιμες είναι αυτές οι εκλογές. Δεν είναι εκλογές που αφορούν μόνο τα τοπικά προβλήματα, που και από αυτά ο Ρέντης κατέχει ένα αρνητικό ρεκόρ (σχέδιο πόλης, ρυπογόνες βιομηχανίες, Κηφισός, αντιπλημμυρική προστασία, αναξιοποίητοι ελεύθεροι χώροι, υποβαθμισμένα σχολεία, κυκλοφοριακό, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δήμου, φορολογία, αποβιομηχάνιση της περιοχής κ. ά.).

Με τις εκλογές αυτές ο λαός καλείται να στείλει μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, καταδίκης της ένοχης πολιτικής που συντηρεί αυτά και άλλα προβλήματα και στερεί από τον κάθε Ρεντιώτη στοιχειώδεις για μας, όμως αδιαπραγμάτευτες, κοινωνικές παροχές. Ενοχοι όμως είναι και όλοι εκείνοι οι φορείς που δεν καταγγέλλουν και δεν αποκαλύπτουν την αντιλαϊκή αυτή πολιτική.

***

Ενοχος είναι ο απερχόμενος δήμαρχος, που στα τέσσερα χρόνια της θητείας του, αυτός και το δημοτικό συμβούλιο, δε βρήκαν χρόνο ούτε για ένα ψήφισμα συμπαράστασης στις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, των συνταξιούχων και των άλλων εργαζομένων. Την ίδια στάση κράτησαν και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι που διεκδικούν την ψήφο των εργαζομένων. Και οι τρεις αντίπαλοι υποψήφιοι δήμαρχοι μιλούν την ίδια γλώσσα και συμφωνούν στην ανταποδοτικότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Για διεκδίκηση 1,5 τρισ. περίπου δραχμών, που πεισματικά κρατά η κυβέρνηση, δε γίνεται λόγος. Υπόσχονται όμως έργα, θέσεις εργασίας. Επιδιώκουν να φέρουν τον προεκλογικό αγώνα στα μέτρα τους, να ξεγελάσουν πάλι το λαό και να του πάρουν την ψήφο.

Στέκονται αδιάφορα απέναντι στη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει για όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου, για το ποιος θα συμβάλει καλύτερα στην ενσωμάτωση της Αυτοδιοίκησης στους κρατικούς μηχανισμούς, για να περνά πιο ανώδυνα η πολιτική της άγριας λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της κατάργησης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, της υποκουλτούρας, της μείωσης των δαπανών για την υγεία - πρόνοια. Η μάχη αυτή για μας, για το λαό, είναι μάχη "εφ' όλης της ύλης". Τα προβλήματα δε θα βρουν τη λύση τους, ούτε στις προκριματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ούτε στις ανούσιες, όσο και αβάσιμες, αντιπαλότητες "επισήμων" και "ανταρτών", αλλά και ούτε στις "ανεξάρτητες" λύσεις της ΝΔ.

***

Τη λύση των προβλημάτων την κρατά ο λαός του Ρέντη στα χέρια του που θα δώσει μάχη:

Για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι εξάρτημα της κεντρικής εξουσίας. Κατά των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών του δήμου, των μεγαλοεπιχειρηματιών - χορηγών που προσπαθούν να εισπράξουν κέρδη από την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών παροχών. Για αναβαθμισμένη παιδεία, υγεία, πρόνοια. Κατά της φτώχειας, ανεργίας, λιτότητας. Για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, του μαρασμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Για διεκδίκηση πόρων για έργα υποδομής και ανάπτυξης. Καταδίκης της αυταρχικής αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ και των φορέων και συνδυασμών που στηρίζουν αυτές τις επιλογές.

Η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική βρίσκεται στην αντίσταση, τη διεκδίκηση και την αγωνιστική συστράτευση όλων των Ρεντιωτών. Η "Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία" πιστεύει και φιλοδοξεί να ενώσει τις φωνές, τη διαμαρτυρία, την αντίσταση όλων των Ρεντιωτών. Να εκφράσει τις προσδοκίες όλων και να αποτελέσει πόλο έλξης και φορέα αγωνιστικής διεκδίκησης και πάλης. Ο Ρέντης χρειάζεται δήμαρχο ανυπότακτο, να αντιστέκεται στην αντιλαϊκή επίθεση και να μην μπαίνει στο "τσεπάκι" κανενός υπουργού, να αρνείται το ρόλο του κυβερνητικού υπαλλήλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποπροσανατολισμός οι αντιδράσεις για τη συνένωση του δήμου(2010-05-04 00:00:00.0)
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επικίνδυνοι για την Υγεία του λαού(2006-09-28 00:00:00.0)
Να καταδικαστεί η πολιτική τους(2005-08-11 00:00:00.0)
Να μη μείνει η απεργία στα χέρια των εργατοπατέρων(2004-11-03 00:00:00.0)
Ο Ρέντης της φτώχειας και της ανεργίας(1998-10-09 00:00:00.0)
Για ένα δήμο που να βαδίζει πραγματικά αριστερά(1998-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ