Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"

Δήμος Μελισσίων, προάστιο της βόρειας Αθήνας, χτισμένο στους πρόποδες της Πεντέλης. Θα 'λεγε κανείς πως κατοικείται από έχοντες και κατέχοντες, από προνομιούχους. Ομως η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων και οι, έως σήμερα, δημοτικές πλειοψηφίες, μετέτρεψαν μια καταπράσινη γωνιά της Αττικής σε μια προβληματική περιοχή.

Οι εκτάσεις της Μονής Πεντέλης (πώς άραγε αυτές αποκτήθηκαν;) μετατράπηκαν αρχικά σε οικόπεδα. Η έλλειψη εθνικού και δημοτικού κτηματολογίου αποτέλεσε τη συνέχεια του κακού. Η πολιτική του υπουργού Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα και των προκατόχων του, έριξε λάδι στη φωτιά των γνωστών - αγνώστων οικοπεδοφάγων, οικιστικών συνεταιρισμών, κλπ., μετατρέποντας το Πεντελικό βουνό, που περιβάλει τα Μελίσσια, σε κρανίου τόπο, γενικεύοντας το κακό.

Ετσι, ο φετινός χειμώνας, προμηνύεται ιδιαίτερα βαρύς. Τα νερά της βροχής που πέρυσι δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και σε κατοικίες, φέτος, μην μπορώντας να συγκρατηθούν από το καμένο πλέον δάσος, θα πρέπει να διοχετευτούν στα ανεπαρκή για το λόγο αυτό, πλέον, τρία ρέματα που διασχίζουν το Δήμο, με καταστροφικά δυστυχώς αποτελέσματα. Ρέματα, για τα οποία ισχύει ιδιόμορφο καθεστώς. Για τον καθαρισμό της κοίτης ευθύνεται η ΕΥΔΑΠ. Για τα πρανή ιδιοκτήτης φέρεται η Μονή Πεντέλης. Αποτέλεσμα αυτών, να ωφελούνται οι καταπατητές και να την πληρώνουν οι κάτοικοι στις επικείμενες πλημμύρες. Και ο Δήμος που ουσιαστικά θα 'πρεπε να είναι ο ιδιοκτήτης, έως σήμερα, δε θέλησε να παρέμβει αποτελεσματικά, αναλαμβάνοντας έτσι και τις ευθύνες του.

***

Παρά τα προβλήματα αυτά, όμως, τόσο ο οικιστικός κορεσμός της Αθήνας, όσο και το κλείσιμο εργοστασίων στις νότιες συνοικίες, οδηγούν όλο και περισσότερους νέους κατοίκους στο Δήμο, που σήμερα φθάνει τους 30.000.

Στα Μελίσσια, που δε διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή, ανακύπτουν νέα προβλήματα έλλειψης κοινόχρηστων και ελεύθερων χώρων, έλλειψης αιθουσών στα σχολεία, κυκλοφοριακής συμφόρησης, με επακόλουθο την περιβαλλοντική ρύπανση. Φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι όλη η κυκλοφορία - και μάλιστα βαρέων οχημάτων - από την Εθνική οδό προς τα Μεσόγεια και αντίθετα, γίνεται μέσα από τους ακατάλληλους για τον σκοπό αυτό δρόμους. Οι απερχόμενες δημοτικές πλειοψηφίες, μη θέλοντας να κοντραριστούν με τη "φίλη" κυβερνητική πολιτική, προσπάθησαν, ως σωστοί τοποτηρητές, απλώς να διαχειριστούν τα κατεστημένα, διατηρώντας έτσι τα προβλήματα.

Ιδρυσαν δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες όμως δραστηριοποιήθηκαν κυρίως για την προώθηση τομέων της δημοτικής ζωής, για τους οποίους όμως οικονομική ευθύνη έχει η πολιτεία.

***

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, γίνεται φανερή η ανάγκη ύπαρξης μιας άλλης αντιμετώπισης των προβλημάτων. Η ανάγκη μιας υπεύθυνης αγωνιστικής παρέμβασης. Την ανάγκη αυτή έρχεται να καλύψει η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Μελισσίων".

Στο πρόγραμμά της η παράταξη περιλαμβάνει:

  • Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, τη σωτηρία του Πεντελικού βουνού και του πευκοδάσους του Παπαδημητρίου, τη λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την υλοποίηση του δημοτικού κτηματολογίου, την απαλλοτρίωση ιδιωτικών και δημόσιων χώρων.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού - συγκοινωνιακού με την πραγματοποίηση σύγχρονης κυκλοφοριακής μελέτης που θα προκύψει και από προτάσεις των κατοίκων και θα αποβλέπει στο όφελος της πόλης και με την πύκνωση των αστικών λεωφορειακών γραμμών και παράλληλη διεύρυνση του δικτύου του ΟΑΣΑ προς τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου.
  • Μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και παράλληλα την οικονομική ανακούφιση των δημοτών, με την ανάπτυξη αγώνων για τη διεκδίκηση καθαρότερου περιβάλλοντος, πραγματικά δωρεάν παιδείας, δίκαιης φορολόγησης, με τη διεκδίκηση χώρων άθλησης των νέων, με την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων που, μεταφέροντας βασικές αρμοδιότητες του Δήμου σε ιδιώτες, αντιμετωπίζουν τη διαχείριση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως ο πολιτισμός, η παιδεία, ο αθλητισμός, το περιβάλλον, η κοινωνική μέριμνα, με βάση το κέρδος, παίζοντας ουσιαστικά στους τομείς αυτούς το ρόλο του προθάλαμου στο μεγάλο κεφάλαιο.

Εγγύηση για την υλοποίηση του προγράμματός μας, αποτελεί η αγωνιστική ιστορία της παράταξης, η συνέπεια και η υπευθυνότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ