Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΣΗΜΙΤΗ"
ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ
Ο πόλεμος και τα καθήκοντα των ντόπιων «γκαουλάιτερ»

Δεν υπάρχει αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός δεν έχει αντιαμερικανικά αισθήματα. Τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα έχουν πλήρη δικαιοδοσία μέσα στην ελληνική επικράτεια. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρέπει να γνωρίσει τα αισθήματα που τρέφει ο λαός για το πρόσωπό του. Οι κινητοποιήσεις αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας. Ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους, έχει αντίπαλο. Εχθρός είναι ο λαός (!). Προχωρήστε σε συλλήψεις. Χτυπήστε στο «ψαχνό». Αν χρειαστεί τσακίστε τους...

Μερικά από τα κατορθώματα και τις εντολές της κυβέρνησης Σημίτη. Το φιλειρηνικό κίνημα έζησε στο πετσί του το διά ταύτα της Νέας Τάξης. Καταγράφουμε ορισμένες στιγμές της τελευταίας χρονιάς:

Παρασκευή19 Μαρτίου 1999. Επίθεση με δακρυγόνα σε διαδηλωτές της ΕΕΔΥΕ στο Ζάππειο, όπου η κυβέρνηση υποδεχόταν τον στρατηγό Κλαρκ.

Πέμπτη 26 Μάρτη. Εξω από την αμερικάνικη πρεσβεία τα ΜΑΤ χτυπούν με δακρυγόνα τους διαδηλωτές. Οκτώ διαδηλωτές πήγαν στον «Ερυθρό Σταυρό» με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Στο «Αιγινήτειο» που είναι απέναντι από την πρεσβεία θα μεταφερθούν ακόμα πολλοί διαδηλωτές. Καταδίωξαν διαδηλωτές μέχρι το κέντρο της Ομόνοιας. Οι εντολές είχαν έρθει από «άνωθεν». Το πρωί της ίδιας μέρας, ο πρεσβευτής Μπερνς είχε επισκεφτεί τον υπουργό Δημοσίας Τάξης...

Τρίτη30 Μάρτη. οι αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την είσοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε κάθε Ελληνα πολίτη, προκειμένου να ξεφορτώσουν με ασφάλεια οι ΝΑΤΟικοί εγκληματίες βαριά όπλα και άρματα για την εισβολή στο Κόσσοβο.

Κυριακή 18 Απριλίου. Ο ανθυποπλοίαρχος του «Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» Μαρίνος Ριτσούδης, που αρνήθηκε να ακολουθήσει το πλοίο στην Αδριατική, οδηγήθηκε στο Ναυτοδικείο, όπου με συνοπτικές διαδικασίες, που δε δικαιολογούνται καν από το αυτόφωρο της πράξης, καταδικάζεται σε φυλάκιση δυο ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή. Οι ναύτες του αντιτορπιλικού αναγκάζονται να ακολουθήσουν το πλοίο, αφού δέχονται πληθώρα πιέσεων.

Δευτέρα 19 Απριλίου. Αστυνομικοί από το Πολυδύναμο Τμήμα Καλλιθέας με όπλα στα χέρια επιτέθηκαν κατά τριών μελών της ΚΝΕ (Βασίλης και Νίκος Ραυτόπουλος και Στέφανος Χαλιός), την ώρα που έγραφαν αντινατοϊκά συνθήματα έξω από το 9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας. Τους κακοποίησαν άγρια, τους συνέλαβαν, τους οδήγησαν στο Τμήμα όπου και προσπάθησαν να τους εξευτελίσουν. Επιχείρησαν να στοιχειοθετήσουν κατηγορία για «σύσταση συμμορίας». Την Τρίτη 20 Απρίλη παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο με κατηγορία για «φθορά ιδιοκτησίας πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ