Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Δίωξη κατά του «Ρ»
Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Βελιγραδίου
«Πρέπει όλοι να ανησυχούμε»

«Οταν ποινικοποιείται η πολιτική ζωή και τιμωρείται η ελεύθερη έκφραση των πολιτών, τότε όλοι πρέπει να ανησυχούμε...», τονίζει το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Βελιγραδίου, σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δίωξη κατά του «Ρ».

Το ΔΣ του Συλλόγου συνεχίζει λέγοντας ότι ο «Ρ» διώκεται «με μια πρωτοφανούς γελοιότητας αφορμή» και ότι τέτοιες ενέργειες μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω στην εποχή των αντιδημοκρατικών διώξεων και «στόχο έχουν το πολύμορφο λαϊκό κίνημα που αναπτύσσεται στη χώρα μας.

Εμείς οι φοιτητές Βελιγραδίου ως αυριανοί επιστήμονες και άνθρωποι των γραμμάτων αδυνατούμε να κατανοήσουμε κάθε ενέργεια που στοχεύει κατά της ελευθεροτυπίας και της δημοσιογραφίας, που δεν εξαρτάται από διάφορα οικονομικά και μη κέντρα. Τα 500 εκατομμύρια που ζητά ο Γιαννόπουλος ισοδυναμούν με οικονομικό στραγγαλισμό και κλείσιμο μιας από τις πιο ιστορικές εφημερίδες του τόπου μας.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανακαλέσουν τώρα τη μήνυση. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγούν τη χώρα μας, ειδικά τώρα που η επίθεση στις λαϊκές κατακτήσεις εντατικοποιείται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ