Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΣΗΜΙΤΗ"
ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ
Οπου κλείνει ένα σχολειό...
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 1999

14/9: Απόφαση του αντεισαγγελέα Εφετών Γ. Κολιοκώστα , να σχηματίσει δικογραφία, μετά από 8 μήνες, σε βάρος του μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ Κ. Παπασταύρου και γραμματέα της Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, για τη συμμετοχή του σε φοιτητικό μπλόκο στο Σύνταγμα τον περασμένο Φλεβάρη. Κατηγορείται για «παρακώλυση» συγκοινωνιών.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1999

1/11: Σε φυλάκιση 4 μηνών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας τον Σερ. Τσιώνο και τον Δ. Μπίτσιο, πρώην πρόεδρο και πρώην γραμματέα αντίστοιχα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

31/11: Αστυνομική έφοδος στο υπό κατάληψη 3ο Λύκειο Πάτρας. Χτύπησαν μαθητές.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1999

3/11: Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά «την επαγρύπνηση και ετοιμότητα της Εισαγγελίας για παρέμβαση όταν αυτή ζητηθεί από τους διευθυντές των σχολείων».

4/11: Στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» στη θεσσαλονίκη έγινε εισβολή της Αστυνομίας. Προσαγωγή 4 μαθητών για εξακρίβωση στοιχείων.

10/11: Πειθαρχική δίωξη κατά του διευθυντή του 13ου ΤΕΕ Αθηνών Παν. Γκότση, με την κατηγορία ότι έκλεισε το ΤΕΕ, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

24/11: Στην Κόρινθο καλούν σε απολογία μαθητές, οι οποίοι μηνύθηκαν από «αγανακτισμένους γονείς».

29/11: Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι μαθητές και ένας φοιτητής, στο 1ο και 2ο Λύκειο Ν. Ψυχικού.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1999

6/12: Σύλληψη των γονιών Τασίας Πουλούδη και Γιάννη Χαλκιαδάκη, μέλών του Συλλόγου Γονέων του 7ου Λυκείου Καλλιθέας, γιατί βρέθηκαν έξω από το σχολείο για να συμπαρασταθούν στους μαθητές.

8/12: Το 5ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας καταδικάζει σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή δύο μαθητές του 5ου Γυμνασίου - Λυκείου Γλυφάδας για τις καταλήψεις του 1995-'96. Στην Πτολεμαΐδα συλλαμβάνονται 7 μαθητές σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

9/12: Στο Βόλο συλλαμβάνονται 7 μαθητές με κατηγορίες «παρακώλυσης συγκοινωνίας» και εμπόδιση της λειτουργίας των σχολείων. Στα Τρίκαλα συνελήφθη, κατόπιν εντολής του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων κ. Τσαρδάκα, ο Δ. Αρμάγος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, επειδή πήγε στο 6ο Λύκειο Αγίας Μονής Τρικάλων που τελούσε υπό κατάληψη για να εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Σε 2 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάζεται μαθητής του 15ου ΤΕΕ Θεσσαλονίκης, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Στη Ρόδο αστυνομικοί κάνουν έφοδο σε καταληφθέντα σχολεία κάνοντας 20 προσαγωγές μαθητών για εξακρίβωση στοιχείων.

14/12: Στο ΤΕΕ Ελληνικού ασφαλίτης σπάει χέρι μαθήτριας.

16/12: Στα Γιαννιτσά ασφαλίτες κάνουν σωματικό έλεγχο σε δύο στελέχη του ΝΣ Πέλλας της ΚΝΕ, που παρακολουθούσαν μαθητική πορεία.

17/12: Συλλαμβάνουν 4 μαθητές στο 1ο ΕΛ Σπάρτης.

20/12: Στην Κοζάνη στο 2ο ΕΛ, συλλαμβάνουν 7 μαθητές.

ΓΕΝΑΡΗΣ 2000

16/1: Υπό αστυνομική παρακολούθηση ΓΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ.

28/1: Από το Δικαστήριο Ανηλίκων Πιερίας τιμωρούνται με επίπληξη, ποινή που γράφεται στο Ποινικό τους Μητρώο, 13 μαθητές - μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου Γυμνασίου Πλαταμώνα, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Νοέμβρη 1998.

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2000

1/2: Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης σύρεται η καθηγήτρια Ρένα Τερζηβασιλειάδου, γιατί υποστήριξε το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών των μαθητών του σχολείου της, στο ΕΛ Νεάπολης.

2/2: «Παιδαγωγικά» χαρακτηρίζονται τα δικαστήρια - μαθητοδικεία, από τον υφυπουργό Παιδείας μέσα στη Βουλή.

3/2: ΜΑΤ χτυπούν μαθητική πορεία στο ύψος της Μητροπόλεως, πριν φτάσει στο υπουργείο Παιδείας.

10/2: Σε δηλώσεις μετανοίας υποχρεώνονται μαθητές - μέλη του 15μελούς του ΕΛ Δράμας, στην Ασφάλεια, μετά τη μήνυση «αγανακτισμένου γονέα».

12/2: Στο στόχαστρο του νέου «ιδιώνυμου» (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) οι μαθητές των λυκείων της Λάρισας. Καλούνται σε απολογία στην Ασφάλεια για τη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ