Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάστε όσους «ψηφίζει » η Ουάσιγκτον

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε συνέντευξη Τύπου, που παρεχώρησε χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανάμεσα στ' άλλα,σημείωσε:

«Πριν λίγες μέρες, μια απογευματινή εφημερίδα πολύ μεγάλης κυκλοφορίας, δημοσίευσε χωρίς να διαψευστεί, ότι έγινε μια ιδιωτική συνάντηση στην οποία ο Αμερικανός Πρεσβευτής κ. Μπέρνς δήλωσε ότι σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ και οι ΗΠΑ δε θέλουν καθόλου να χάσουν το δίδυμο Σημίτη - Γ. Παπανδρέου, όσον αφορά βεβαίως τις "υπηρεσίες" που προσφέρουν στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, στα Βαλκάνια, στο Αιγίο και το Κυπριακό. Προχτές, στη Λάρισα, ο Αμερικανός πρεσβευτής κ. Μπέρνς, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, με αφορμή διαδήλωση που γινόταν από φιλειρηνιστές, εναντίον του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να παίρνει υπόψη του τις διάφορες μειοψηφίες που αντιδρούν στο ΝΑΤΟ και γενικότερα στην πολιτική των ΗΠΑ.

Εμείς αυτά τα δύο γεγονότα, με τις παρεμβάσεις του Αμερικανού πρεσβευτή, τα θεωρούμε πάρα πολύ σοβαρά και εντελώς αξιόλογα για να χρησιμοποιηθούν γι αυτό που λέμε κριτήριο ψήφου. Και ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα που ανήκουν, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, πρέπει πάρα πολύ σοβαρά να προβληματιστούν για αυτές τις δύο δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ», είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

Σχολιάζοντας το πακέτο μέτρων που έχει ανακοινώσει η ΝΔ για τα κοινωνικά θέματα, όπως ανεργία, απασχόληση, υγεία κλπ., και το πακέτο μέτρων που αφορούν την αγροτιά, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η ΝΔ βρίσκεται χρόνια στην αντιπολίτευση, παραμένει κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου. Και συμπλήρωσε: «Σ' αυτές τις εξαγγελίες ξεκαθαρίζει ότι είναι υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς και της ακόμη μεγαλύτερης ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Δε χρειάζεται τίποτε άλλο για ν' αποδειχθεί, στον αγρότη, στον επαγγελματία, στον εργαζόμενο, πως ό,τι μέτρα φιλολαϊκά και αν προτείνει στα λόγια η ΝΔ, είναι απαγορευτικά να υλοποιηθούν από τη στιγμή που δίνει τη δυνατότητα στην πλουτοκρατία, ελληνική και ξένη, να κάνει ό,τι θέλει και από τη στιγμή που δέχεται την εργασία με όρους δουλεμπορίου».

Απαντώντας σε ερώτηση αν το ΚΚΕ θα συνεργαστεί μετεκλογικά με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε: «Εμείς οφείλουμε να πάρουμε θέση προεκλογικά. Εαν η κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει από τις εκλογές είναι μια κυβέρνηση η οποία στηρίζεται στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι μια κυβέρνηση που στα λόγια μιλάει απλώς για μια άλλη διαχείριση, εμείς δεν μπορούμε να τη στηρίξουμε, διότι θα αδυνατίσουμε την αντιπολίτευση. Το κριτήριο για μας είναι στις σημερινές συνθήκες να μείνει στέρεα και δυνατή η αντιπολίτευση , διότι αν το ΚΚΕ συμπράξει με μια τέτοια κυβέρνηση, πολύ φοβάμαι ότι δε θα υπάρχει αντιπολίτευση. Αυτό δε σημαίνει ότι καταδικάζουμε το ΚΚΕ μια ζωή στην αντιπολίτευση. Ισα ίσα, όταν λέμε να συγκροτηθεί μέτωπο στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, εννοούμε ένα μέτωπο που με την πάλη του θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας άλλης εξουσίας, μιας άλλης λαϊκής διακυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ