Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΣΗΜΙΤΗ"
ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ
Αγρια καταστολή στο «έβγα» του αιώνα
1998

5 Φλεβάρη: Αποζημίωση 100 εκατομμυρίων από το «Ρ» ζητά ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος, επειδή θεώρησε πως θίχτηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας.

21 Φλεβάρη: Οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού, του Αργυρού Εύβοιας, διώκονται γιατί διαφύλαξαν δημόσια έκταση!

12 Μάρτη: Στην Κόρινθο συνδικαλίστρια γιατρός, διώκεται γιατί τόλμησε να μεταφέρει στον τοπικό Τύπο τις θέσεις της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας».

19 Μάρτη: Η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου , ζητά να επιβληθεί πρόστιμο ενός δισεκατομμυρίου δραχμών στη «Βραδυνή» για συκοφαντική δυσφήμιση.

8 Απρίλη: Αστυνομικοί συνέλαβαν δύο μέλη της ΚΝΕ και τα οδήγησαν στον εισαγγελέα.

8 Απρίλη: Στο στόχαστρο ο «904 Αριστερά στα FM» - ο ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης.

13 Μάη: Αστυνομικοί κακοποιούν δύο Τσιγγάνους στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου.

15 Μάη: Στο «Ασκληπιείο» Βούλας , οι εργαζόμενοι απειλούνται ότι αν μιλήσουν στα ΜΜΕ θα διωχθούν.

23 Μάη: Καταγγελίες πως έχουν απελαθεί 200 Κούρδοι τους τελευταίους δύο μήνες.

30 Μάη: Ο Δ. Ρέππας ομολογεί πωςη Αστυνομία βιντεοσκοπεί τους συμμετέχοντες σε απεργίες και κινητοποιήσεις!

11 Ιούνη: Φυλακίσεις για αφίσες και αεροπανό! Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο.

25 Ιούνη: Στη Λέσβο διώκεται ο πρόεδρος των αστυνομικών για τη συνδικαλιστική του δράση.

26 Ιούνη: Στα κρατητήρια επί 2,5 μήνες ήταν δύο ανήλικοι Κούρδοι. Ο ένας 10 χρόνων και ο άλλος μόλις 7...

2 Ιούλη: Συλλήψεις και επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση του Υμηττού και δημοτικούς συμβούλους.

8 Ιούλη: Αποφάσεις Αρείου Πάγου, που στρέφονται ευθέως κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Ανοίγει ο δρόμος για ομαδικές απολύσεις.

17 Ιούλη: Ξανά στο εδώλιο δημοσιογράφοι (τρεις του «Ελεύθερου Τύπου» και ένας της «Απογευματινής»).

21 Ιούλη: Δύο ανήλικοι Αλβανοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι για κλοπή, αστυνομικοί του τμήματος Στυλίδας τους βασάνισαν και τον έναν απ' τους δύο τον έκαψαν!

5 Αυγούστου: Χοντροκομμένη πολιτική δίωξη στη Νίκαια. Ο γραμματέας της Περιφέρειας ανακοίνωσε την κυβερνητική απόφαση να τεθεί σε «αργία» η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Βέρα Νικολαΐδου.

8 Αυγούστου: Στο Αυτόφωρο η κοινωνική πολιτική! Απαγορεύουν στο Δήμο Ελληνικού να μεταφέρει δωρεάν τους δημότες του για θαλάσσια μπάνια και η Τροχαία συλλαμβάνει τους οδηγούς των λεωφορείων.

19 Αυγούστου: Νέα επιχείρηση φίμωσης του Τύπου! Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε ότι προωθεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία θα διώκονται αυτεπαγγέλτως παρουσιαστές ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών - όπως και οι υπεύθυνοι των σταθμών - στη διάρκεια των οποίων θα μεταδίδονται «συκοφαντικά» και «υβριστικά» σχόλια.

4 Σεπτέμβρη: Προπηλακισμοί Κούρδων στην πλατεία Κουμουνδούρου! Συνέλαβαν 21 άτομα, χτύπησαν πολλούς περισσότερους, ενώ έναν τον έκαψαν προκλητικά με τσιγάρο!

19 Σεπτέμβρη: Μέσα στην άγρια νύχτα ανακοίνωσε την απόφασή του το 3ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τέσσερις δημοσιογράφους που κατηγορούνταν για «συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου», μετά από μήνυση του Ε. Γιαννόπουλου.

24 Οκτώβρη: Ανθυπαστυνόμος σκότωσε εν ψυχρώ στη Θεσσαλονίκη ένα 17χρονο μαθητή, τουρίστα από τη Γιουγκοσλαβία.

31 Οκτώβρη: Ο Ε. Γιαννόπουλος μετά τη μήνυση κατά του Θ. Κατριβάνου, υπέβαλε νέα μήνυση κατά δημοσιογράφου που παρουσίασε το Στρατιωτικό του Μητρώο.

18 Νοέμβρη: Καταγγελία του ΝΣ Εβρου της ΚΝΕ . Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας φωτογράφιζε και απειλούσε μέλη της ΚΝΕ που έγραφαν συνθήματα.

25 Νοέμβρη: Κλήση στον υποψήφιο δήμαρχο Πύργου για την ανάρτηση αεροπανό και επικόλληση αφισών.

3 Δεκέμβρη: Α στυνομική επιχείρηση, με στόχο τους κατοίκους του Κρυονερίου, που αντιδρούσαν στην εγκατάσταση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή τους.

29 Δεκέμβρη: Νέα επιστολή του Ε. Γιαννόπουλου προς το «Ρ», όπου απαιτεί να καλύπτει η εφημερίδα τη δίκη Κατριβάνου με τον τρόπο που ο ίδιος υποδεικνύει.

1999

28 Γενάρη: Ο Θ. Πάγκαλος θέτει ευθέως ζήτημα «νομιμότητας» του ΚΚΕ, ως απάντηση στην καμπάνια του Κόμματος για δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ.

16 Γενάρη: Ποινική δίωξη κατά του διευθυντή της εφημερίδας «Βραδυνής», Γ. Τράγκα, για «κατασκοπία και παραβίαση των μυστικών της πολιτείας διά του Τύπου».

27 Γενάρη: Αποκαλύπτεται ότι στα κρατητήρια της Ασφάλειας κρατούνται παράνομα αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

12 Γενάρη: Ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μηνύει στελέχη του ΚΚΕ στη Μεσσηνία για «υποκίνηση» και «συμμετοχή» στις καταλήψεις σχολείων της περιοχής.

9 Μάρτη: Αυτεπάγγελτη δίωξη κατά δημοσιογράφων και των υπευθύνων της εφημερίδας «Τα Νέα», για τη δημοσίευση της έκθεσης του πρέσβη μας στην Κένυα, Γ. Κωστούλα, για τις συνθήκες σύλληψης του Αμπ. Οτσαλάν.

25 Μάρτη: «Αγνωστοι» κουκουλοφόροι καταστρέφουν τα γραφεία του ΚΚΕ στα Ιλίσια.

26 Μάρτη: Στελέχη του ΚΚΕ στις Σέρρες συλλαμβάνονται από την Αστυνομία επειδή άνοιξαν πανό με αντιπολεμικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο του 1821.

1 Απρίλη: Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου απαγορεύει συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πορείες έξω από πρεσβείες και κατοικίες μελών της κυβέρνησης.

9 Απρίλη: Κυβερνητικές συστάσεις προς τους δημοσιογράφους των κρατικών καναλιών, για να «χαμηλώσουν τους τόνους» στα ρεπορτάζ για τη Γιουγκοσλαβία.

25 Νοέμβρη: Συλλαμβάνονται και κακοποιούνται βάναυσα από αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας 4 αλλοδαποί.

1 Δεκέμβρη: Αγριο ανθρωποκυνηγητό στην Αττική εναντίον αλλοδαπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ